Hoe het begon

De hoeveelheden

In den beginne...was 15 liter per brouwsel het absolute maximum. Na de verbouwing kunnen we meerdere brouwsels per dag aan van 20 liter per brouwsel. De enige beperking is de capaciteit van onze vergistingsvaten

 

De flesjes

Zoekend naar het flesje dat bij je past passeren vele modellen de revue. Uiteindelijk gaan we voor het vaste assortiment over op de bekend klein buikflesjes of Steinies.

 

De etiketten

Met de naamsveranderingen veranderden de etiketten mee. Wel blijven de gebruikte kleuren en layout per soort hetzelfde zodat het soort herkenbaar blijft aan het etiket.


McHankster

De eerste flesjes werden als McHankster aan vrienden en bekende uitgedeeld en hun commentaar was de drijfveer voor aanpassingen en vorderingen. McHankster is nog de bijnaam van de brouwer uit zijn Schotse periode.

Brouwerij de Teutebeek

Na aanschaf van de eerste brouwketel moest er een naam komen. Gevonden werd deze in Brouwerij De Teutebeek.

Brouwerij Teutebeek

Met de verbouwing en de komst van de tweede brouwketel veranderde de naam in Brouwerij Teutebeek. En de bieren dragen de fiere naam McHankster's en het biertype.



De tweede stap

De keuken was al gauw te klein voor de aktiviteiten. Het ene bier was klaar om gebotteld te worden en het andere zat nog volop in de gisting. Terwijl er al druk gewerkt werd aan het volgende brouwsel. De volgende stap stond op de vorige pagina, de verhuizing naar de garage was een feit.



De huidige situatie

De brouwerij zoals op de vorige pagina voldeed al snel niet meer aan onze eisen. En werd wederom opgewaardeerd. De ruimte die oorspronkelijk garage was transformeert op deze manier stap voor stap naar volwaardig brouwhuis. Een klimaatkast en een koeling bieden op dit moment voldoende capaciteit. Toch zijn er weer nieuwe plannen.


Een constante factor

Sommige dingen die goed zijn moet je niet willen verbeteren. Het gistingsvat heeft nog steeds zijn vaste plekje in de bijkeuken waar de temperatuur het meest constant is

Iedere dag kreeg de nieuwe inrichting meer vorm. De electriciteit moet nog worden aangepast. Voorlopig kunnen we met een verdeelkast op de krachtgroep in ieder geval veilig brouwen.

Nadat de koeling zijn vaste plek had gekregen hebben we de laatste voorraad meteen erin geplaatst. Het werd meteen duidelijk. Er moet weer flink aan de slag met de brouwketel om deze kast te vullen.

Op de andere fotos verschuilt hij zich. Maar onze FastFerment heeft ook een vast plekje als hij niet in gebruik is. Het nadeel van dit gistingsvat, het past niet in de klimaatkast. Vorm het brouwen van ons ondergistend Pilsener bier is hij helaas niet bruikbaar.